Hidden Dagger – Zilver in de Ogen

Hidden Dagger – Zilver in de Ogen
The Throat, 2016

Soms wil je niet te veel reclame maken voor iets, omdat je het klein en obscuur wil houden. Of omdat je schrik hebt dat je je eigen ruiten ingooit en ervoor zorgt dat hetgeen waarvan je zelf gek bent minder makkelijk te verkrijgen zal worden. Zo ook met het spul van het Nederlandse label The Throat. Ik ben er compleet onnozel gek van geworden, en de eerlijkheid gebiedt mij om het te delen met jullie. Het is jaren geleden (van Crepusculo Negro) dat ik zo een fucking fantastisch labeltje heb mogen ontdekken. En dan nog Nederlands! Hidden Dagger is de nieuwste vondst alhier. Zilver in de Ogen is geen officiële uitgave, enkel een promoplaatje. Kan me niet schelen, dit moet gehoord worden.

In feite is dit chaotische lofi black metal met een ferme dosis gitaarnoise. Niets meer, niets minder. De pijnlijke hysterie uit de keel van de frontman doet wat denken aan torture music, en dat past prima in deze setting. Alleen ja, terwijl veel van de zogenaamde chaos black metal klinkt als een paar stupide lolbroeken die tijd te veel hebben en eigenlijk wijven willen neuken maar niet kunnen, klinkt Hidden Dagger als een intoxicerende bende halfdoden die bij machte zijn om Noorse black te verkrachten op een wijze die compleet zinnig is! Alsof ze allemaal naast elkaar staan te spelen en het geen fuck uitmaakt wat het resultaat is.

Ideaal materiaal om uppers en downers door elkaar op in te nemen, en op je laatste benen mee de nacht door te komen. Verduveld goeie psychotische lofi black metal. Snap je het niet? Geen probleem. Ik wel, en dat is het belangrijkste. Beherit, Ildjarn, Sarcófago, en nog van die herrie. Heers.

Tracklisting:

Hidden Dagger

  1. Als ik mijn gezicht was in het bloed van de waarheid
  2. In hun pijn zie ik bevrijding
  3. Zilver in de ogen
  4. Tot mij spreekt de ware stem
  5. Ontnemer van het leven, de volgende fase
  6. Verlosser van het aardse gevang

Line-up:

  • K. – Drums
  • J. – Gitaar
  • B. – Keel

Links: