D.R.I.- … But Wait There’s More!

D.R.I.- … But Wait There’s More!
Beer City Records, 2016

Er zijn weinig bands met zo een herkenbaar geluid als D.R.I. Het gitaar- en stemgeluid van respectievelijk Spike Cassidy en Kurt Brecht zijn uit duizenden herkenbaar. Op cd en live stelden ze nooit teleur. En nu is er dan, toch wel onverwacht, een ep met een vijftal nieuwe nummers.

Aan het bandgeluid is gelukkig geen nanomillimeter (mocht geluid ooit in die eenheid worden gemeten) veranderd. De band speelt de zo vertrouwde en heerlijke mix van punk, metal, hardcore en thrash (crossover heette dat indertijd) en dat zal nooit veranderen. Mad Man en Couch Slouch stonden al op de eerste demo en zijn opnieuw opgenomen. Nieuw en oud werk zijn qua stijl niet van elkaar te onderscheiden en dat belooft wat op een (hopelijk!) nieuwe release.

Naar eigen zeggen wil D.R.I. Met deze ep testen of er nog een markt is voor de muziek. Mocht daar nog twijfel over bestaan dan wordt die met deze ep van tafel geveegd. D.R.I. bewijst dat ze nog net zo fel van leer kunnen trekken als in de jaren ’80. Aan de kwaliteit van de nummers op … But Wait There’s More! Ligt het niet. Toeren doen ze ondertussen ook al weer een tijd. Mijn devies: direct na het laatste optreden vanuit de toerbus de studio in wandelen, op die manier de energie vasthouden en met nieuw materiaal komen.

Tracklisting:

D.R.I.- ... But Wait There's More!

  1. Against Me
  2. Anonymity
  3. As Seen On TV
  4. Mad Man
  5. Couch Slouch

Line-up:

  • Kurt Brecht – Vocalen
  • Spike Cassidy – Gitaar
  • Harald Oimoen – Basgitaar
  • Walter ”Monsta” Ryan – Drums

Links: