Nightmare – Dirt

Nightmare – Dirt
Eigen Beheer, 2016

Uit het Belgische Lier kregen we een mooi verpakt album toegestuurd met een zeer professioneel uitziend visitekaartje en een sticker als bonus. Nightmare weet in ieder geval hoe ze een goede eerste indruk achter moet laten. Dirt oogt eigentijds met de grote QR-code en ook de bandfoto toont een stel eigentijdse gasten. Korte kapsels en nette kleding doen mij een beetje vrezen voor de muziek.

De gitaarriff die opener Runnin’ Away mijn oren inslingert staat in contrast met die brave koppies die op de foto staan. Lekker vuig en rauw zijn de riffs, net als de zang van Zan Geeraerts. Come And Get Me begint vervolgens met een heerlijk basloopje dat de basis vormt van het hele nummer en met vlagen weer naar voren komt tussen de drums, gitaar en zang door. Muzikaal is Nightmare niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen. Moderne rock gecombineerd met flink wat sleaze metal beschrijft het geluid van de elf tracks het beste. Met een krappe veertig minuten is de speelduur precies genoeg om niet te vervelen.

Nightmare heeft, letterlijk en figuurlijk, zijn visitekaartje afgegeven met Dirt. Het oogt en klinkt allemaal zeer professioneel, alleen moet de band oppassen dat die professionaliteit niet ten koste gaat van de muziek.

Tracklisting:
Nightmare - Dirt

  1. Runnin’ Away
  2. Come And Get Me
  3. Baby Let Go
  4. Down And Dirty
  5. Addicted To Love
  6. Where Are You Now
  7. Hot In The Shade
  8. Little Love Affair
  9. Hard Time
  10. She Gives It All
  11. How Many Times

Line-up:

  • Zan Geeraerts – Zang & Gitaar
  • Jasper Vanderheyden – Gitaar
  • Krikke Michiels – Bas
  • Vassili Golfidis – Drums

Links: