Dexter Ward – Rendezvous With Destiny

Dexter Ward – Rendezvous With Destiny
No Remorse Records, 2016

De vijfmans formatie Dexter Ward is afkomstig uit Griekenland. De naar een personage van HP Lovecraft vernoemde band brengt in de vorm van Rendezvous With Destiny zijn tweede langspeler uit. Over voorganger Neon Lights kon ik niet veel informatie vinden, behalve een vermelding op Metal-Archives.

Muzikaal schuurt Dexter Ward tegen power metal aan qua snelheid, kracht en thematiek. De zang van Mark J. Dexter doet soms bijna episch aan met de langgerekte noten en hoge uithalen maar het past perfect bij de muziek. Op een rustiger nummer als Metal For The Light valt de zanger toch een beetje tegen met zijn verhalende zangstijl. Ik mis ook de duels tussen beide gitaristen. Het klinkt nu namelijk alsof er maar één gitarist bezig is, terwijl de nummers en de muziek zich toch echt wel lenen voor een lekker duel. Verder klinkt het gewoon ruim drie kwartier allemaal prima hoor, het had naar mijn idee alleen iets spannender gemogen allemaal.

Rendezvous With Destiny is een lekker album voor de liefhebbers van traditionele metal, alsmede voor liefhebbers van powermetal. Ondanks de aanwezige tempowisselingen, is het allemaal redelijk voorspelbaar gebleven. Lekker klinkt het wel, maar er had naar mijn idee meer ingezeten.

Tracklisting:
Dexter Ward - Rendezvous With Destiny

  1. Rendezvous With Destiny
  2. Stone Age Warrior
  3. These Metal Wings
  4. Metal For The Light
  5. Fighting For The Cross
  6. Knights In Jerusalem
  7. We Are Dexter Ward
  8. Ballad Of The Green Berets
  9. Robocop

Line-up:

  • Mark J. Dexter- Zang
  • Manolis Karazeris – Gitaar
  • Akis Pastras – Gitaar
  • John Luna Tsimas – Bas
  • Stelios Darakis – Drums

Links: