Warfather – The Grey Eminence

Warfather – The Grey Eminence
Greyhaze Records, 2016

Unholy Shit is me dat hier zeg! Warfather, met Morbid Angel’s en Nader Sadek’s Steve Tucker in de gelederen brengt met The Grey Eminence het oervoorbeeld van hoe brute death metal in de Amerikaanse traditie moet klinken. Het is het tweede werkstuk van deze heren en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik hun debuut Orchestrating The Apocalypse ben misgelopen. Iets wat ik ondertussen met veel plezier heb rechtgezet!

Heb je graag je death metal met een vleugje melodie, met een snuifje melancholie of met een progressieve toets, dan stop je beter met lezen want Warfather heeft lak aan trendsetting. Een zuivere brok apocalyptische death metal krijg je hier voor je kiezen. Repetitieve lompe riffs met ratelende drums waarbij je constant een dreigende ondertoon ervaart en meermaals met gebalde vuisten en een smerige grimas de buren een goeiedag toewerpt. De kenmerkende felle grunt van Steve Tucker maakt het muzikale plaatje compleet. De productie die in handen lag van Erik Rutan (ook gekend bij Hate Eternal alsook ex-Morbid Angel) is subliem. Het wakkert het brutale gevoel van weleer aan, iets wat ik heden ten dage enorm kan appreciëren. Geen moment rust wordt er tijdens dit oorlogstripje gegund en vanaf openingsnummer Orders of the Horde staan de wapens constant op scherp.

Heb je graag je doodsmetaal in de bruutste traditie zoals die van Nile, Hate Eternal en Immolation dan ben je hier aan het juiste adres. O ja, iedereen die nog aan het bekomen is van Morbid Angel’s vijf jaar geleden uitgebrachte Illud Divinum Insanus kan z’n heil (en geduld) gerust terugvinden in dit nieuwste geweld van Warfather. Klasse!

Warfather - The Grey Eminence

  1. Orders of the Horde
  2. Headless Men Can No Longer Speak
  3. Judgement, the Hammer
  4. For Glory or Infamy
  5. The Dawning Inquisition
  6. Heedless Servant
  7. Carnage of the Pious
  8. Grey Eminence
  9. Fair and Final Warning

Line-up:

  • Bryan Bever – drums
  • Steve Tucker – vocalen, gitaar
  • Jake Koch – gitaar

Links: