Porta Daemonium – Serpent of Chaos

Porta Daemonium – Serpent of Chaos
Iron, Blood & Death Corporation, 2015

Muziek en herrie, soms ligt het verschil in de nuance. Het kan ook leuke discussies opleveren die de metalhead vaak verliest van het ongenoegen en weliswaar beperktheid van onze lieve (of niet lieve) mede homo sapiens. Deathmetal, u raadt het al, wordt vaak bestempeld als herrie en dat is met sommige bands dan ook een compliment. Aangezien ik hou van de Chileense deathmetal scene werd deze release gelukkig op mij afgevuurd.

De bovengenoemde discussie omtrent word bekrachtigd door deze lompe en fanatieke horde uit Santiago de Chili. Het was ook het eerste wat in mijn hoofd opkwam. Wat een razernij, dit is he.. heftig tot en met. Zeker als de blastbeat over de primitieve ijzeren snarentrommel los gaat als een of andere maffioso (met hyperactieve tommygun), fantastisch! Ik bedoel, luister het intro en dan Via Sinistra, u zult het begrijpen. In eigenlijk alle nummers word het gaspedaal toch hier en daar wat losgelaten om de accu’s weer op te laden en dan, dan gaan ze wederom hard tekeer.

Het geluid is van de bekende of onbekende primitieve klasse, een oersoep die niet iedereen lust. Echter als je het nuttigt en het goed op de muzikale smaakreceptoren laat werken, dan is het o zo lekker. Hier en daar nog een lekkere groove, een sfeervol geitaarmomentje zoals in A las Primordiales Serpientes del Caos en dan weer dat geweld! Geweld(ad)ig!

Wellicht ben ik iets te bevooroordeeld om dit schijfje te mogen recenseren, maar ach, maakt niets uit toch? Feit is dat ik hier blij van word, ongeacht of het muzikaal technisch perfect is, de productie helder is of dat we te maken met originele muziek… dit is verdomme gewoon genieten van het geweld wat een band als Porta Daemonium kan produceren in prima songs.

Tracklisting:
Porta Daemonium - Serpent of Chaos

  1. Zazas Zazas Nasatanada Zazas
  2. Via Sinistra
  3. The Blood of the Dark Madness
  4. To the Left of God
  5. A las Primordiales Serpientes del Caos
  6. The Apep´s Chaotic Dreams
  7. Porta Daemonium
  8. Under the Sigils of the Fallen Angels

Line-up:

  • Avitchi – Zang
  • Namtar – Gitaar
  • Ocultavio – Drums
  • Ignigarak – Gitaar

Links: