Stone Kings – From Creation to Devestation

Stone Kings – From Creation to Devestation
Eigen beheer, 2016

Uit de Engelse aartsbisschopsstad Canterbury komt Stone Kings: een stevige stonerrockband waarvan het geluid diep is geworteld in jaren ’90 rock en grunge. Na het debuutalbum en een EP laten de heren nu From Creation to Devestation los op de wachtende meute. En dat die meute wachtte, bleek uit het gegeven dat de band binnen 24 uur genoeg geld had binnengehaald via Kickstarter om dit album te maken.

De fans kunnen tevreden zijn: Stone King’s tweede is een mooi werkstukje geworden. De band biedt bijna een uur lekker ronkende hardrock. De productie is weliswaar wat blikkerig en de zang van Gregg Stageman had wat minder nasaal mogen zijn, maar dat staat een goede eindscore niet in de weg. Muzikaal zit dit album namelijk uitstekend in elkaar, met lekkere rocktracks en af en toe prima gitaarwerk, zoals in Full Throttle en Enemies.

Opvallend aan deze band is dat er onder de op het eerste gehoor wat brave muzikale deel, tekstueel een andere wereld schuilgaat. Stone Kings waarschuwt al voor de expliciete inhoud van sommige nummers en dan komt in Lovelace opeens deze fraaie strofe voorbij: “Baby let them see those tits/let them cameras see that smile/on your knees you little bitch/I’ll make it worth your while.”

Kortom, een band met een rauw randje die we best in de gaten kunnen houden. Liefhebbers van stevige rock moeten From Creation to Devestation zeker eens een beurt gunnen. Een luisterbeurt dus.

Tracklisting:
Stone Kings - From Creation To Devastation 200x200

  1. Creation
  2. Far Out
  3. Head Shot
  4. Outcast
  5. Krokodil
  6. Time Out
  7. Full Throttle
  8. Enemies
  9. Lovelace
  10. Captive Audience
  11. In My Place
  12. Devestation

Line-up:

  • Gregg Stageman – Vocalen
  • Callum Sullivan – Gitaar
  • Dom Holloway – Gitaar
  • Dan Reene – Bas
  • Gav Ranz – Drums

Links: