Svarttjern – Dødsskrik

Svarttjern – Dødsskrik
Soulseller Records, 2016

Het Noorse Svarttjern gaat al even mee, maar is pas de laatste zeven jaar actief de mensheid aan het bestoken met langspelers. Dit is alweer hun vierde die via Soulseller Records het Satanistische levenslicht mag zien. Hier is Dødsskrik.

Na een prima intro gaat het er op bekende wijze aan toe want dit is hoe Noorse black metal anno 2016 klinkt. Ondanks dat de productie goed is, vind ik toch dat het bezieling mist zoals die op het debuut Misantrophic Path of Madness zeker meer aanwezig was. Of is het dan juist de productie? Daar ben ik dan nog niet over uit. De nummers bezitten van alles: ze zijn groovend, hebben blastpartijen en een baspartij die het nummer Dødsskrik aanvankelijk opent, en prima vocalen. Niks nieuws onder de noorderzon en dat is natuurlijk wel jammer. Echter is het zo dat als black metal goed is, black metal goed is. Het mist gewoon wat, want in het kader van de muziek klopt het.

Het is dan ook een van de zovelen, of het nu uit Noorwegen komt of elders dat maakt niet uit. Niet slecht en niet fantastisch, een gewoon schijfje dat best lekker wegluistert. Voor de fans van Carpathian Forest, Ragnarok en Satyricon, die toch alweer een tijdje moeten wachten, is dit zeker niet verkeerd. Toch had ik graag die bezieling die ze in het begin hadden graag weer gehoord. Wellicht op nummer vijf, heren?

Tracklisting:
Svarttjern - Dødsskrik

  1. Intro
  2. All Hail
  3. Admiring Death
  4. Blessed Flesh
  5. Det River I Meg
  6. Whispers and Prayers
  7. Stars and Death
  8. Dødsskrik
  9. Hengivelse Til Døden
  10. Acid Dreams

Line-up:

  • HansFyrste – Zang
  • HaaN – Gitaar
  • Grimmdun – Drums
  • Fjellnord – Gitaar
  • Malphas – Bas

Links: