Aeges – Weightless

Aeges – Weightless
Another Century, 2016

Rock? WTF moet ik met rock aanvangen? Urgh! Naast toevallige passanten als The Von Hertzen Brothers (geniaal) moet ik het vooral stellen met nostalgie (de roze van HIM) op vlak van rock. Zelfs nu metal, zoals Red heeft meer kans op een hoge score. Aeges was dus een longshot. “Soaring, guitar-driven alt-rock”, nee, ik had er geen zin in.

En nu kan ik niet meer zonder. Het duurde eventjes, en ik moest me doorheen enkele nummers werken die voor meisjes bedoeld zijn, maar nu kan ik echt niet meer zonder. Deze band heeft een machtig geluid, met een lompe ronkgitaar in de hoofdrol, een beestig drumgeluid en een vrij degelijke zanger. Misschien ligt het aan het seizoen, misschien ook niet. Hoe dan ook is dit een rockplaat met alternatieve ballen. Beetje emo, veel grunge, een opgedreven gitaargeluid en enkele ferme nummers zoals daar zijn Weightless, A Reason Why – mijn persoonlijke favoriet over de zin en onzin van (het) leven met een sublieme zanglijn en dito refrein – Another Wasteland (ik dacht even aan postrockerige Roots met wat Muse gezang) en zelfs het emotionele/sentimentele Better kan mij krijgen. Hoppa!

Heerlijke harde rock met ballen, een unicum bijna, een jaarlijks unicum zeg maar. Gewoon een kans geven, gewoon doen, niet bang zijn. Aeges is lief, lekker en lustig. Extra vermelding voor de speelse drummer die avontuurlijk en oerdegelijk klinkt tegelijkertijd, met een hoop lekkere overgangen. Fuckin’ yeah!

Tracklisting:
Aeges

  1. Weightless
  2. Save Us
  3. A Reason Why
  4. Clear
  5. All of Me
  6. Another Wasteland
  7. Echoes
  8. What If
  9. Nothing to Prove
  10. Better
  11. Drown
  12. Listening
  13. Drying Out

Line-up:

  • Kemble Walters – Vocals, Gitaar
  • Cory Clark – Vocals, Gitaar
  • Tony Baumeister – Bas
  • Mike Land – Drums

Links: