Diabolus Amator – Despotic Conjuring Of The Soulless

Diabolus Amator – Despotic Conjuring Of The Soulless
Luciferic Triumph Records, 2016

Bij de eerste draaibeurt van Despotic Conjuring Of The Soulless had ik niet direct het idee dat we hier te maken hebben met een eenmansproject. Toch is deze pure, rauwe black metal ontsproten aan het brein en het instrumentarium van A Lone Wolf. Matt Taylor is de naam, alias Abyss, woonachtig in Texas. Ook het label Luciferic Triumph Records wordt beheerd door niemand minder dan Taylor zelf en heeft volgens de Facebookpagina op dit moment één kostganger. Inderdaad, het laat zich raden wie.

Het eerste nummer I Am Meritocracy opent met het geluid van een lopende douche en water dat op de grond klettert. Net wanneer je je begint af te vragen of we hier soms te maken hebben met een geluidsfragment uit een of andere goedkope horrorfilm, start plotseling compromisloze, snijdende black metal waar de trilhaartjes in je oren van overeind gaan staan. De productie is ietwat schimmig en de opnamekwaliteit laat op veel punten te wensen over, maar: hét heeft wat.

De benauwende sfeer die je bij momenten naar de keel grijpt bij het aanhoren van het afschrikwekkende ijle stemgeluid en de onverwachte tempo -en stijlwisselingen zijn stiekem best te versmaden. Abyss gebruikt trouwens nog veel meer morbide geluiden die tamelijk onverwachts in de muziek opduiken zoals bellen, luidende kerkklokken, en rinkelende telefoons. Invocation Of The Abyssic Dragon is een ambient-achtig nummer, waar helemaal geen vocalen aan te pas komen, maar dat langzaam maar zeker een duister soundscape blootlegt.

De laatste track van Despotic Conjuring Of The Soulless betreft een cover van Inquisition. Abyss is met deze versie van Desolate Funeral Chant muzikaal gezien redelijk dicht bij het origineel gebleven, maar de lome, hypnotiserende stem van Dagon is vervangen door hysterisch gekrijs.

Het gerucht gaat dat Despotic Conjuring Of The Soulless slechts in beperkte oplage is verschenen, honderd stuks om precies te zijn. En op is op. Dus mócht u een origineel willen bemachtigen…

Tracklisting:
Diabolus amator 200x200

  1. I Am Meritocracy
  2. Pregnant Virgin Whore
  3. Ravenous Fog Of Deceitful Winds
  4. Invocation Of The Abyssic Dragon
  5. Sanity Returns With Her Daggers
  6. SharpRealityDenier
  7. Evolutions Smite Thy Meek God
  8. Funeral Light
  9. A Storm In The Void Of Leviathan
  10. Gripped, Ever Draining
  11. Glory Unto Lucifer
  12. Desolate Funeral Chant (Inquisition)

Line-up:

  • Matt Taylor – alles

Links: