Caronte – Codex Babalon

Caronte – Codex Babalon
Ván Records, 2016

De Italianse doom/stonerformatie Caronte wisselt keurig EP’s met volledige albums af. In 2014 was het vorige wapenfeit het goed ontvangen album Church of Shamanic Goetia, vandaar dat er nu met Codex Babalon weer sprake is van een EP.

Zoals gebruikelijk neemt Caronte de tijd voor haar nummers, zodat de drie op deze EP goed zijn voor 28 minuten. Opener Invocation to Paimon klinkt al direct heel vertrouwd, met een zwaar geluid en de fraaie klagerige vocalen van Dorian. In dat vertrouwde schuilt wel direct een gevaar voor Caronte, maar dat lijkt de band zelf ook door te hebben. In alle drie de nummers worden wat afwijkende passages ingebouwd, zodat de dreigende eentonigheid toch even doorbroken wordt. Neemt niet weg dat deze EP toch wat eentonig overkomt, maar dat is nu ook juist de kracht van deze band, want je kan volledig opgezogen worden in de nummers.

Wederom een goede release van Caronte, uitermate geschikt voor doom- en stonerfans die geen moeite hebben met wat langere nummers die op vertrouwde wijze blijven doorploegen.

Tracklisting:
Caronte – Codex Babalon

  1. Invocation to Paimon
  2. Elixir Rubeus
  3. Rites of High Theurgy

Line-up:

  • Dorian Bones – Zang
  • Tony Bones – Gitaar
  • Henry Bones – Bas
  • Mike de Chirico – Drums

Links: