Spit The Blood – Spit The Blood

Spit The Blood – Spit The Blood
Satanath Records, 2016

Soms hoeft het allemaal niet beredeneerd te zijn. Neem nu deze Grieken. In een klassieke three-piece namen zij een bloedeerlijk debuut op. Goed voor een half uur instinctieve mid-tempo thrash die de bloedklonters er langs je orale opening uit beukt.

Bloedeerlijk is ook de onbewerkte, realistische sound. Dit is hoe het zou klinken als ze in je woonkamer zouden staan. Er bestaat veel rauwer en ondefinieerbaarder spul hoor, maar het is wel zo dat enkele drumdetails verloren gaan en de plompe zang dof aanhoort. De uit gestolde wondkorst opgetrokken gitaar vaart dan weer wel bij die sound. Het is ook helemaal niet rommelig ingespeeld. De mid-tempo thrash met stevige Hatebreed-swing staat er keurig op en die beukt en zwengelt dan ook als een bierpens op een trampoline. Track 5 doet dat met dusdanig veel geweld dat er geen titel voor nodig is. Een ketting van killer riffs, die sterk aan het Sepultura ten tijde van Schizophrenia doen denken.

Met dat verschil dat de mid-tempo groove de band duidelijk het beste ligt. Er komen versnellingen, vinnige versnellingen zelfs, maar toch mis je variatie. Wellicht omdat Spit the Blood de noten niet te ver gaat zoeken en omdat de zang nogal luie en lome halfzinnen van drie lettergrepen roept, waardoor het lijkt alsof er een vod in de mond zit. Een doekje voor het bloeden misschien?

SpitTheBlood-SpitTheBlood

Tracklist

  1. Escape
  2. Reason To Kill
  3. Mindless
  4. Society
  5. Track 5
  6. The Face
  7. Degradation
  8. Spit The Blood
  9. Predators

Line-up:

  • Nick – Gitaar, vocalen
  • John – Drums
  • Spyros – Basgitaar

Links: