Balrog – Bestial Satanic Terror

Balrog – Bestial Satanic Terror
Holy Records, 2006

Balrog is een Franse band die bestaat uit leden van o.a. Genital Grinder en Aborted. Met Bestial Satanic Terror brengt de band hun tweede album uit na het in 2002 verschenen Kill Yourself, die mij helaas nooit ter ore is gekomen. En weet je wat? Laat ik dat maar zo houden…

Zoals de titel van deze plaat al doet vermoeden doet Balrog aan black metal zonder poespas. De vaak melodieloze riffs worden aaneengeschakeld met als ritmische ondersteuning een almaar doorhakkende blastpartij. Alles is prima te volgen en het is allemaal nog redelijk strak ook. MAAR (u had ‘m al verwacht): dit is saai! Okee, af en toe komt er een keer een aardig riffje voorbij, maar na drie keer luisteren kan ik de nummers nog steeds nauwelijks uit elkaar en kan ik het gapen vaak niet onderdrukken. En dat is eigenlijk erg jammer, want met releases als die van o.a. Gojira, Deathspell Omega en Nehëmah moet ik zeggen dat veel van wat Frankrijk de laatste tijd aan extreme metal voortbrengt, op een of andere manier van meer dan uitstekende kwaliteit is! Naja, je kan niet alles hebben natuurlijk.

Nee, helaas is dit niet aan mij besteed. Uiteraard zullen er mensen zijn die zich prima kunnen vermaken met dit soort razernij, maar geef mij maar iets meer sterke nummers in plaats van het aaneenrijgen van kale, fantasieloze riffs. Niet alles aan deze plaat is even middelmatig hoor (het af en toe Marduk-achtige Destroyer is best aardig en Give War a Chance is ook nog wel redelijk), maar in z’n geheel gezien is het gewoon de zoveelste black metal band. Was de productie nou lekker smerig geweest ofzo, dan hadden ze er nog wat punten bijgekregen, maar dat is ook niet echt het geval. Nu rest een matige score. Eventueel voer dus voor de fanatieke extremisten die wel houden van furieuze, doorblastende war black metal zonder franje. De promo gaat bij mij in ieder geval onderop de stapel.

Tracklist: Balrog - BST

  1. Intro
  2. Give War a Chance
  3. Nazgul Warlord
  4. H’oref Shah’or
  5. Créateur
  6. Destroyer (The Broken Alliance)
  7. Where All Paths End
  8. Kingdom (Burn Away From Me
  9. Ashes of Yrushalaim
  10. Outro

Line-up:

  • Balrog – bass, vocals, guitar
  • Olivia Scemama – bass
  • Anthony Scemama – guitar
  • Gaël Feret – drums

Links: