Kutschurft – Kut Maar Krachtig [EP]

Kutschurft – Kut Maar Krachtig [EP]
Eigen Beheer, 2006

Terwijl ik me nog steeds afvraag hoe ik in godsnaam aan de vorige release van deze mannen, getiteld Medisch Centrum Kutschurft, kan komen, inmiddels een zeldzaam exemplaar binnen de grindwereld, heb ik deze keer geluk en kwam Kut Maar Krachtig zo maar uit het niets door de brievenbus! Mijn naam brengt velen aan het twijfelen, maar ondergetekende is er trots op om deze mini te mogen voorzien van een recensie, ondanks dat metal volgens Kutschurft een mannensport is 😉 Voor deze ene keer stort ik me in de rol van linke lesbienne om tot een beoordeling over te gaan…

Als van oorsprong Utrègs zijnde spreekt het werk van deze smeerpijpen me al enkele jaren ongelooflijk aan, want in Utrecht en omstreken hebben we frequent kunnen genieten van gezellige optredens, waarna doorgaans traditioneel werd gescheten in de “Ouwe Gráách.” In tegenstelling tot voorgaande werkjes van de band lijkt het er op dat men extra aandacht heeft besteed aan de productie. Heren, waarom? Aan de voormalige kutproductie hebben we namelijk genoeg lol kunnen hebben! Ook het gitaarwerk is veel serieuzer: het is overduidelijk te horen dat de band een Detonation-man in de gelederen heeft! Ditmaal dus humoristische grind met een ietwat te serieuze productie en intelligenter gitaarwerk. Gelukkig is de strekking van de teksten hetzelfde gebleven! Na drie typische schurftnummers kun je je lol op tijdens al je feesten en partijen met de Kanus Carnavalsmix als bonus!

Helaas is deze mini wel erg kut en krachtig, ik wil méér! Stelletje smeerpijpen, kom maar op met een “langspeler!” En vooral niet te serieus worden!

Kut Maar Krachtig

Tracklist:

  1. Kut Maar Krachtig
  2. Loeiend Linke Lesbiennes
  3. Gestorven En Bedorven
  4. Kanus Carnavalsmix (bonus)

Line up:

  • Dr. Schurvt – Strot & Rijmpjes
  • Dr. Zmegma – Loodgitaar
  • Dr. Puzzroggel – Dikke Veren
  • Dr. Ranzz – Slachtwerk

Link: Website Kutschurft