The Haunted – The Dead Eye

The Haunted – The Dead Eye
Century Media, 2006

Heeft deze band nog introductie nodig? Tegenwoordig kent iedereen The Haunted wel. De band waar At The Gates stiekem een beetje in doorleeft door 2 ex-ATG-bandleden. Dit album is nr. 5 van de studio albums en nr. 3 met zanger Peter Dolving brullend achter een microfoon. 2 jaar hebben we moeten wachten na rEVOLVEr om weer eens een portie om onze oren geslagen te worden met moderne thrash

Maar goed, het nieuwe album qua muziek. Als de CD aangeslingerd word is het wel even schrikken, na een intro doet het eerste nummer vermoeden dat The Haunted rustig aan is gaan doen. Een niet al te snel tempo met een rustig refrein.
gelukkig veegt nummer 2(CD track #3 voor de duidelijkheid dus, ja, altijd handig zo’n intro :rolleyes:) alles van de tafel met een hoger ros-gehalte. Beetje jammer is wel dat dit het hoogtepunt is van de cd waar weer het langzamere tempo wordt ingezet. Compensatie is wel te vinden uit de meer melodieuzere riffs.
Ook meer zingen wordt toegepast. Minder normaal gegrunt, vaker de combinatie tussen grunten en zingen.

Op een of andere manier heb ik het gevoel dat de mannen eens achterover hebben geleund en gewoon lekker muziek hebben gemaakt. Dat dit een stapje terug/toontje lager is ten opzichte van eerdere albums is niet storend. Het resultaat van deze handeling mag er namelijk wezen, gewoon een album wat goed in mekaar zit zonder constant te beukenen. Verwacht meer melodie en meer groove. En ik moet nou eens minder aan The Hate Song van de eerste plaat denken. The Haunted is langzamer, maar veel interessanter geworden.

The Haunted - The Dead Eye

Tracklist

  1. The Premonition
  2. The Flood
  3. The Medication
  4. The Drowning
  5. The Reflection
  6. The Prosecution
  7. The Fallout
  8. The Medusa
  9. The shifter
  10. The Cynic
  11. The Failure
  12. The Stain
  13. The Guilt Trip

Line Up

  • Peter Dolving – Vocals
  • Anders Björler – guitar
  • Jona Björler – Bass
  • Jensen – Guitar
  • Per Möller Jensen – Drums

Links