Genital Grinder – Compulsive Severing Art

Genital Grinder – Compulsive Severing Art

Eigen Beheer, 2007

Aan het einde van 95 begon deze band als thrash metal band. Tegenwoordig is het Franse Genital Grinder een death metal band en hebben met Compulsive Severing Art hun tweede langspeler, met daarvoor nog twee door de band zelf genoemd, ‘crappy demo’s’ en een promoCD.

De muziek die ze maken is mid tempo death metal van het old school soort. De plaat is gevuld met niet al te snelle blastbeats en riffs die monotoon door de luidsprekers scheuren. Een zanger die door een redelijk tam ingestelde pitchshifter heen lijkt te brullen om het orkest af te maken. Hier en daar een solo die wel lekker klinkt alleen niet echt afgestemd is op de muziek.

Ja, de bovenstaande alinea zegt het eigenlijk al, standaard death metal. In feite is er niks speciaals aan deze muziek. Nergens duikt de death metal de diepte in, maar kabbelt het rustig voort zonder spectaculair te doen. Op een gegeven moment vroeg ik mij af of ik nog steeds in een lang nummer zat, maar bleek ik ondertussen al een nummer verder te zijn. Deze band heeft in principe zijn zaakjes prima op orde qua death metal maken, maar weet het zo te brengen dat het lauw is en nergens naar smaakt dus door mij uitgespuwd wordt.
Clichéplaat die niet heel erg boeit. Schijfje functioneert beter als onderzetter, dat maakt namelijk nog wel verschil uit tussen krassen op de tafel of niet.

Tracklist

  1. Teacher
  2. Maniac
  3. Living room Lobotomy
  4. Pathologic Disorder
  5. Inner Urethral Bleeding
  6. Ebola
  7. Mental Wart
  8. Zombie
  9. Dreams Of The Dead

Line Up

  • Seb – Guitar/Vocals
  • Julien – Guitar
  • Sev – Drums
  • François – Bass

Links