Sephiroth – Dying For Hatred

Sephiroth – Dying For Hatred

Eigen Beheer, 2007

Sephiroth is voor de oplettende metalhead geen onbekende, deze band is regelmatig in voorprogramma’s te vinden van bands en komen vaak genoeg voorbij met concerten wat dieper in de underground. De band bestaat al sinds 2003 en heeft een eerdere demo opgenomen genaamd Carnage Of The Souls waarop een meer black/death geluid te horen was.
Deze EP is een stap in een offensief wat moet resulteren in een album in september genaamd Breaking The Codes Of Silence.

Na de black/death metal is de band drastisch een andere richting in geslagen, de muziek valt nu te typeren als old school death metal met hier en daar een stevige brutal death metal invloed. Ongecompliceerd beukt de muziek zich door de luidsprekers naar buiten. Geen ingewikkelde gitaarriffs, geen complex gehuppel over alle uithoeken van het drumstel. De muziek wordt gekenmerkt door afwisseling, zonder daar echt overdreven hoorbaar naar op zoek te zijn.
De gitaren rammen net zoals de drums stevig hun partijen erdoorheen zonder al te veel muzikale versieringen, dit eens op de positieve manier. Sephiroth komt er mee weg door gewoon dat wat ze spelen lekker te laten klinken. De riffjes klinken erg lekkeren het stampende drumwerk volstaat prima, zowel de langzamere gedeeltes als de snelle passages met blastbeats.

Death metal van eigen bodem die toch wel laat zien dat niet persé alles hetzelfde hoeft te klinken als een willekeurige andere Nederlandse kleine death metalband. Sephiroth is naar mijn mening bovengemiddeld en een goeie aanvulling op de death metal scene in ons kikkerlandje en heeft de potentie om nog veel groter te groeien.

Tracklist

  1. Ketuba
  2. Until Prove Guilty
  3. Dying For Hatred

Line Up

  • Chris Both – Guitar
  • Damien Kerpentier – Drums
  • Julian Schaap – Guitar
  • Ben de Graaff – Vocals

Links