Enemy Ground – In Memory Of Them All

Enemy Ground – In Memory Of Them All
GSR Music – 2007

Als je het mij vraagt is Enemy Ground één van de beste bands die Nederland momenteel telt.
Met het debuut album ‘Insufficient Evidence’ vestigde Enemy Ground zich meteen aan de top en is daar sindsdien niet meer weg gegaan.
Een paar dagen voor de grote release datum van In Memory Of Them All werd er op het myspace adres van de band het nummer I Like You Best Skinless vrijgegeven die door het publiek en bovengetekende zeer goed werd ontvangen.
De mannen hadden in dit nummer de hardcore roots wat achter zich gelaten en wat meer metal ingrediënten toegevoegd waardoor het allemaal nog bruter en zwaarder klonk als hiervoor.
Vol verwachting zaten we dus te wachten totdat dit schijfje de rekken van alle platenzaken zou vinden.

De CD zelf begint met een klassiek (black metalachtig) intro waarna het bekende geweld van vroeger confronterend losbarst.
In dit nummer die de titel Cancel The Wedding Anniversary draagt zijn de eerder genoemde metal invloeden nog wat minder aanwezig en blaast het vooral door op de oude vertrouwde manier.
In het daarop volgende nummer Into The Urn maken we voor het eerst kennis met de eerder genoemde metal invloeden die later ook terug te horen zijn in het ijzersterke en persoonlijk favoriet I Like You Best Skinless.
Het plaatje is geproduceerd en gemixt door ‘J. Bredahl’ (Hatesphere) die het natuurlijk niet kon laten om ook even zijn stem te laten horen. (The Plow)
Het klassieke outro van Wounding At Random laat je met een zeer voldaan gevoel achter en kan je niks anders dan weer van voren af aan te beginnen.

Enemy Ground slaagt niet alleen opnieuw met In Memory Of Them All maar weten zich opnieuw te vestigen aan de top van de Nederlandse scene en dat zijn alle credits meer dan waard!

Enemy Ground - In Memory Of Them All

Tracklist:

  1. Cancel The Wedding Anniversary
  2. Into The Urn
  3. Gone Until Further Notice
  4. When The Legs Hit The Water
  5. I Like You Best Skinless
  6. Filth
  7. Patriot
  8. The Plow
  9. Fallen Empire
  10. Wounding At Random

Line-up:

  • Pjotr – Zang
  • Peer – Drums
  • Joris – Gitaar, Zang
  • Ruud – Gitaar
  • Guido – Bas

Links: