Pig Destroyer – Phantom Limb

Pig Destroyer – Phantom Limb
Relapse – 2007

Ik maak er geen geheim van dat ik Pig Destroyer eigenlijk altijd een beetje links heb laten liggen. Het vorige album Terrifyer heb ik weliswaar een aantal keer beluisterd, maar dan praten we algauw over twee jaar terug. Het nieuwe album dat nu na drie jaar in de schappen ligt zorgt er echter voor dat ik een gevoel van spijt krijg.

Mommy, they’re coming klinkt het in de intro van openingsnummer Rotten Yellow, en inderdaad; ze komen! De drie heren uit D.C knallen uit de startblokken met een enorm brute pot grindcore waar de gemiddelde liefhebber U tegen zal zeggen. Het mooie aan Pig Destroyer is echter dat het veel en veel verder gaat dan grindcore. Zo komen er regelmatig vlagen van death metal, crustcore en zelfs heerlijke beatdowns voorbij, wat ervoor zorgt dat de verveling geen seconde toeslaat. Gitarist Scott Hull die je wellicht kent van Agoraphobic Nosebleed heeft er in de Omega Studio zelf voor gezorgd dat het album een strakke en heldere productie meegekregen heeft, waardoor blijkt dat onze vriend Scott zowel qua songwriting als qua productie bij de top gerekend kan worden.

Veertien knallende songs komen gedurende een kleine veertig minuten door je speakers met sterke composities als Cemetery Raod, Heathen Temple en Deathripper als persoonlijke hoogtepunten. Wat mij betreft hebben deze heren tot nu toe een van de meest interesante grindcore schijven van 2007 uitgebracht. Hulde!

Phantom Limb

Tracklist:

  1. Rotten Yellow
  2. Jupiter’s Eye
  3. Deathtripper
  4. Thought Crime Spree
  5. Cemetery Road
  6. Lesser Animal
  7. Phantom Limb
  8. Loathsome
  9. Heathen Temple
  10. Fourth Degree Burns
  11. Alexandria
  12. Girl In The Slayer Jacket
  13. Waist Deep In Ash
  14. The Machette Twins

Line up:

  • Brian Harvey – Drums
  • Scott Hull – Guitars
  • J.R Hayes – Vocals

Links: