Roadkill – Dark Side

Roadkill – Dark Side
Eigen Beheer – 2007

Tja, hoe een cd waar een fijne collega op meespeelt positief te bespreken zonder het gezeik van vriendjespolitiek over je heen te krijgen. Weet je wat, ik heb er gewoon schijt aan, want Dark Side is gewoon een dijk van een (mini)-cd geworden, dus waarom draaikonten?

Dark Side is de opvolger van het twee jaar geleden verschenen Merlin en laat een flinke stap voorwaarts horen, vooral op compositorisch gebied. De episch getinte metal is gebleven, maar is compacter, afwisselender en spannender geworden. Luister bijvoorbeeld eens naar het Maiden/Thin Lizzy-achtige God Of War of de prachtige ballade Lost, een mooi duet met vrouwelijke vocalen en een versnelling in het midden, en je snapt wat ik bedoel. Belangrijkste troef op Dark Side is echter zanger Marc Mac Blade, die om dieptrieste redenen de ook al niet verkeerd klinkende Marco Hendriks kwam vervangen. Marc geeft de muziek met zijn afwisselend ruig/melodieus klinkende stemgeluid een enorme meerwaarde, een feit dat in het traditionele metalgenre in eigen land als een unicum gezien mag worden.

Liefhebbers van good-old heavy metal met ijzersterke melodieën, check deze band eens, bijvoorbeeld op hun tournee met Vengeance aan het einde van het jaar.

Tracklist:
Roadkill - Dark Side

  1. God Of War
  2. Dark Side
  3. Lost
  4. King Of Swords
  5. The Dream

Line-up:

  • Marc Mac Blade – Vocals
  • Ricky Bohemian – Guitars
  • Jack Dekker – Guitars
  • Bardo Verwey – Bass
  • Gary Verwey – Drums

Links: