Everwood – The Raven’s Nest

Everwood – The Raven’s Nest
Burning Star Records/Metalzone – 2007

Everwood is een uit Hongarije afkomstig progcombo dat met haar debuut Mind Games hoge ogen gooide in eigen land en omstreken. Met The Raven’s Nest brengt de band een tweede langspeler die in het verlengde van dat debuut ligt, en waarbij de band de muzikale bakens nog eens verzet. Het resultaat is een afwisselende progplaat geworden.

The Raven’s Nest is opgedeeld in drie stukken, waarbij iedere keer een kort verhaal wordt verteld. Dit doet vermoeden dat het hier om een overduidelijke conceptplaat gaat, maar de songs komen gelukkig los van elkaar ook goed tot hun recht, zodat het tekstuele concept niet overheerst. Wat betreft de muziek: die klinkt als een Zwitsers uurwerk. De band levert dertien prima nummers af (de beide intro’s daargelaten) met een totale speelduur van zo’n achtenzestig minuten, en manoeuvreert zich muzikaal gezien tussen de oude Genesis en bands als Symphony X en Spock’s Beard in. Liefhebbers van goede progressieve metal kunnen hier dan ook bijna blind hun slag slaan.

Het tweede album van Everwood is er één geworden die vast en zeker deuren zal gaan openen voor de Hongaarse band. De plaat klinkt als een klok, de composities zijn van begin tot eind hoogstaand en afwisseling is op The Raven’s Nest troef. Hier gaan we hopelijk nog veel meer van horen in de nabije toekomst.

Tracklist:

    Everwood - The Ravens Nest
  1. Pure Awakening

  2. Another World

  3. The Marching Of Time

  4. Like A Miracle

  5. Run To My Fate

  6. Unbroken

  7. Behind Your Smile

  8. Leaves Of November

  9. Prelude

  10. Can’t Rain Forever

  11. Silent Wind

  12. Days Of Eternity

  13. The Trial

  14. Escape To Death

  15. Redemption

Line-up:

  • Balazs Koncz – vocals

  • Ferenz Farkas – guitars

  • Atilla Tanczer – keyboards

  • Viktor Erdos – bass

  • Tamas Szabo – drums

Links: