Tribal Spirits – Possessed

Tribal Spirits – Possessed

Eigen beheer, 2007

Op TMF komen nieuwe nummers, artiesten of albums al vrij snel in de top 20 van deze week terecht. Als Zware Metalen nou TMF in een metaljasje was en Tribal Spirits kwam bij ons nieuw binnen, dan zou dat minimaal een plekje in de top 10 zijn. Want deze jongens uit Harderwijk hebben verstand van thrash!

Met lekker stevige gitaarriffs begint openingstrack Possessed. Zanger Alwin van de Nagel laat in zijn introstukje op de Tribal Spirits website weten dat zijn favoriete hobby’s smoken en zuipen zijn. Dit heeft zijn stem echter geen kwaad gedaan! Hier en daar klinkt het als een mix van Kerry King en James Hettfield toen hij nog lang haar had. Alwin brult er flink op los en doet dit verdomd goed ook. Als ik verder luister doet Tribal Spirits me ook denken aan een oude plaat uit de jaren ’80 waar mijn vader tot in de treurigheid naar heeft geluisterd. Vooral de nummers Independence Day en Dis-Place laten een flinke bak thrash horen, zoals iedereen ‘m wilt horen; hard en heavy!

De drums, gemaakt door Tribals Spirits eigen Animal, Bart Rouw vallen helaas een beetje weg op Possessed. Maar dat mag de pret niet drukken! Ik hoop dat deze jongens nog flink aan het werk gaan, want ze zouden zich goed kunnen ontwikkelen tot een hele interessante Nederlandse band.

Tribal Spirits

Tracklist:

  1. Possessed
  2. Empty
  3. Disclaimer
  4. Independence Day
  5. Dis-Place
  6. Dear Scapegoat…

Line-up:

  • Alwin van den Nagel – vocalen
  • Jory Hogeveen – gitaar
  • Wesley de Peuter – gitaar
  • Niels Kroon – bas
  • Bart Rouw – drums

Links: