Leverage – Blind Fire

Leverage – Blind Fire
Frontiers Records – 2007

Wat is dat toch met Finse bands en het bijna dwangmatig leveren van kwaliteit? Leverage gooide met haar debuut Tides in 2006 al hoge ogen en heeft overduidelijk een regelrecht vervolg op dat succesverhaal voor ogen, want ook op Blind Fire weet de band te imponeren.

Wat Leverage doet lijkt heel simpel, maar is dat absoluut niet. De band grossiert namelijk in uiterst melodieuze rocksongs, waar op geen enkel vlak iets op aan te merken valt. De productie is zo helder als een net afgewassen champagneglas, de melodieën zijn enorm pakkend en blijven reeds na één luisterbeurt onherroepelijk bij de luisteraar in het hoofd hangen en het warme stemgeluid van Pekka Heino is de spreekwoordelijke kers op de taart. Blind Fire begint op die manier met de ijzersterke opener Shadow In The Rain en de band weet die kwalitatief zeer hoge lijn gedurende de resterende vijftig minuten moeiteloos vast te houden. Van het catchy King Of The Night en Stormchild naar de mooie semi-ballad Don’t Touch The Sun, het vette Heart Of Darkness, en de hekkensluiter Learn To Live, is Blind Fire van begin tot eind een uitstekend geslaagde hardrockplaat geworden.

Blind Fire is één van de grootste verrassingen van dit jonge jaar. De band speelt het klaar een sterke hardrockplaat uit te brengen die én zeer goed in het gehoor ligt, feitelijk geen zwakke punten bevat én ook nog eens niet teveel klinkt alsof de roestige scharnieren van het verleden weer voor maar de helft in de olie hebben gestaan. En daarmee is Leverage één van de best bewaarde geheimen van het van muzikaal talent overstromende Finland. Meer hiervan, graag!!

Tracklist:

    Leverage - Blind Fire
  1. Shadow In The Rain

  2. King Of The Night

  3. Stormchild

  4. Sentenced

  5. Hellhorn

  6. Mister Universe

  7. Don’t Touch The Sun

  8. Run Down The Hill

  9. Heart Of Darkness

  10. Learn To Live

Line-up:

  • Pekka Heino – vocals

  • Tuomas Heikkinen – guitar

  • Torsti Spoof – guitar

  • Pekka Lampinen – bass

  • Marko Niskala – keyboards

  • Valtteri Revonkorpi – drums

Links: