Burning Hatred – Unleashed

Burning Hatred – Unleashed
Herrie Records, 2011

Een nieuwe trend lijkt geboren. Eerder dit jaar benoemde Massive Assault zijn mini Slayer. Deze keer is het die andere Herrie-band Burning Hatred die zijn mini Unleashed noemt. Waarom ook niet. De band bestaat al van 2002 maar verder dan demo’s kwamen ze niet. Nu is er een mini, waar ook ene Gerben op te vinden is, ook gekend van Iniuria natuurlijk! Unleashed dus.

En Unleashed is zo origineel als een slecht gevonden vergelijking. Geen beginnen aan om de vernieuwende death metal te ontleden, want die is er helemaal niet. Triest word ik er niet van, zeker niet. Dit anachronisme is gewoon prima gearrangeerd. De grunt klinkt onaangetast rokerig en netjes raspend, doch goed verstaanbaar. De ronk is zo Zweeds als een oude Volvo en al even hoekig. De productie is natuurgetrouw en geeft in ieder geval een goede indicatie van wat je live kunt verwachten van deze heren. Verder mag je ook veel gitaren verwachten in de mix, die niet constant raggen doch ook melodisch uit de hoek durven te komen. Wellicht heeft dat te maken met het tempo, het tempo dat afgezien van wat getrappel voornamelijk midtempo blijft. Ook daarin blijft de band trouw aan de jonge jaren negentig.

Old school death metal, ideaal om op een platgestampte weide aan te horen met een curryworst inclusief twee sauzen en de bijkomende vlekken op je Grave-shirt. Of wat dacht je?! Wie meer info wil, die leest het interview er maar eens op na.

Tracklisting:BH

  1. Machine Gun Saluation
  2. Streams Of Blood
  3. Genocide
  4. Hate Feelings
  5. Deceived
  6. Sheep Among Wolves

Line-up:

  • Tone – Vocals
  • Bas Wijnbergen – Bass
  • Gerben Mol – Drums
  • Steve Luth – Guitar
  • Martin Brakert – Guitar

Links: