Twitching Tongues – In Love There Is No Law

Twitching Tongues – In Love There Is No Law
Closed Casket Activities, 2013

Deze heren zijn hier al eens eerder aan bod geweest met het eerste album, Sleep Therapy, waarover ik toen niet al te zeer te spreken was. Met het tweede album hoop ik van harte dat ze het beter zullen doen.

Waar de band op het vorige album nog heen en weer schoot in het muzikale spectrum heeft men dit keer meer richting gekozen. We horen ditmaal meer groove-georiënteerde hardcore die bij tijd en wijle wat neigt naar Pantera maar ook invloeden van het eerste album van Machine Head vinden we terug. Hiermee lijkt de band aardig weg te komen aangezien ook de vreselijk irritante vocalen hier achterwege blijven. Toch laten ze verder op het album wat steken vallen als de zang wat zeurderig en meer nu-metal-georiënteerd wordt. Hiermee komen er helaas ook wat meer invloeden van een band als Linkin Park bij en gaat het niveau snel omlaag. Gelukkig wordt dit wel enigszins hersteld met de agressievere tracks op het album.

Nog steeds is dit geen hoogvlieger geworden maar de heren weten met dit album wel hoger te eindigen dan met de voorganger. Ze laten in ieder geval horen dat ze toch wel wat meer in hun mars hebben en wie weet komen ze met een derde album in de middenmoot terecht.

Twitching Tongues
Tracklisting:

  1. Eyes Adjust
  2. In Love There Is No Law
  3. World War V
  4. Good Luck…
  5. Preacher Man
  6. Deliver Us To Evil
  7. Departure
  8. Feed Your Disease
  9. Frigid

Line-up:

  • Colin Young – Zang
  • Taylor Young – Gitaar, Zang
  • Leo Orozco – Gitaar
  • Kyle Thomas – Bas
  • Michael Cesario – Drums

Links: