Eskimo Callboy – We Are The Mess

Eskimo Callboy – We Are The Mess
Redfield/Earache Records, 2014

Kruisbestuivingen; hoe ver kun je daar in gaan? Het tweede album van onze Oosterburen genaamd Eskimo Callboy is een vrij extreem voorbeeld. Wie herinnert zich Iwrestledabearonce nog? Dat was er ook zo één. Dit jaar gaan deze bandjes zelfs als combo op tournee.

Eskimo Callboy - We Are The Mess

Eskimo Callboy stond na hun debuutalbum al bekend als een niet té serieus te nemen band, een gegeven dat bevestigd wordt met We Are The Mess. Niet te serieus nemen duidt hier op de vette knipoog richting de metalcore. Dance c.q. industriële muziek, een vleugje dubstep, rhythm and blues/hiphop en foute songtitels; het zit er allemaal in.

Een plezierig album, over de grote lijn althans. De typische metalcorerefreintjes mogen me gestolen worden, de verdere aankleding werkt prima. De elektronica geeft verrassende wendingen aan de luisterbeurt, vooral de combinatie met dubstep klinkt het meest geslaagd. Er zitten wat nummers met weinig toevoegende waarde in de tracklist (vooral @Elchtransformer), maar nummers als Party At The Horror House, de titelsong en Broadway’s Gonna Kill Us maken met hun remix-achtige liedstructuren veel goed. Alleen bestemd voor de open minded metalliefhebber.

Tracklisting:
Eskimo Callboy - We Are The Mess2

  1. Cstrp
  2. We Are The Mess
  3. Party At The Horror House
  4. Blood Red Lips
  5. Never Let You Know
  6. @Elchtransformer
  7. Jagger Swagger
  8. Ghosts Of The Night
  9. Final Dance
  10. Voodoo Circus
  11. Broadway’s Gonna Kill Us
  12. R X L

Line-up:

  • Sushi – Zang
  • Kevin – Zang
  • Daniel – Gitaar
  • Pascal – Gitaar
  • Daniel – Bas
  • David – Drums

Links: