Electric Earth – Leaving For Freedom

Electric Earth – Leaving For Freedom
TYSS Music, 2014

Mijn collega Remi, maakte in 2007 een verslag van zijn bevindingen van het album Vol. II Words Unspoken, van het Zweedse Electric Earth. Echt enthousiast was hij hier niet over destijds. Ondertussen zijn we zeven jaar verder en heeft Electric Earth een aantal albums uitgebracht. Aan mij om het vijfde album van de band te beluisteren, getiteld Leaving For Freedom.

De grote vraag die gesteld wordt door mijn collega was eigenlijk: is dit (het tweede album toen) het beste wat Electric Earth kan? Eerlijk gezegd is er in zeven jaar tijd weinig veranderd aan de stonerrock van de heren. De productie is wat opgeschroefd, maar de zang blijft vlak en zelfs saai. Muzikaal gezien klopt het technisch gezien allemaal wel, maar een beetje meer bezieling mag wat mij betreft wel. Eigenlijk precies wat er drie albums geleden ook al aan te merken was op het geluid van Electric Earth.

Electric Earth is weinig verrassend en dat al vijf albums lang. Het is allemaal niet vreselijk slecht, maar alleen saai. Het is toch best knap dat je na zeven jaar nog precies hetzelfde geluid kan neerzetten? Knap saai wat mij betreft.

Tracklisting:
Electric Earth – Leaving For Freedom

  1. Drugs
  2. Scatterd
  3. Missing Pieces
  4. 15th Of August
  5. Shelter
  6. Devoid
  7. Bad Motor Alive
  8. Lost And Bloated
  9. God In Disguise
  10. Leaving For Freedom

Line-up:

  • Peter Gottlieb – Zang
  • Tommy Scalisi – Gitaar
  • Lyris Karlson – Bas
  • Draken – Drums

Links: