Scarved – Dynamite

Scarved – Dynamite
Sleazy Rider Records, 2014

Stevige rock, met een zangeres, uit België. Collega Yves was laatst al zeer content met het nieuwe werkje van Civilian en binnenkort verschijnt het prima Redemption Waves van 23 Acez. Het gaat dus uitstekend met de Belgische rock!

Scarved gaat op Dynamite op zoek naar de grens tussen rock en metal. Misschien is Aerosmith wel een goede vergelijking met diens geluid dat duidelijk harder klinkt dan rock, maar weer te soft is om metal genoemd te worden. De Belgen brengen op dit dynamische album in ieder geval een goed geproduceerd geluid ten gehore. Ook muzikaal gezien is het allemaal prima in orde wat Scarved ons voorschotelt. Persoonlijk ben ik niet helemaal wild van de stem van de zangeres, die mij op de een of andere manier doet denken aan van die coverbandjes die je op trouwerijen voorgeschoteld krijgt. Een beetje dertien in een dozijn dus. Qua muziek en composities heb ik echter niks aan te merken en klinkt het allemaal uitstekend.

Er zijn meerdere Belgische bands bezig om hun land goed op de rockkaart te zetten op dit moment. Ik ben benieuwd wat we dit jaar nog meer van onze zuiderburen/landgenoten (afhankelijk waar je vandaan komt) kunnen verwachten.

Tracklisting:
Scarved - Dynamite

  1. Masquerade
  2. Devil In Disguise
  3. Army On Wheels
  4. Valley Of Gloom
  5. A Vampire’s Tale
  6. Eastern Treasure
  7. Eternal Rush
  8. Silence
  9. Payback Time
  10. Dynamite
  11. Brainfrog

Line-up:

  • Caro – Zang
  • Luc Vandessel – Gitaar
  • Wim Wouters – Bas
  • Geert Mariën – Drums

Links: