Sviatibor – Dans la Splendeur des Dieux

Sviatibor – Dans la Splendeur des Dieux
Endless Decrepitude Productions, 2015

De nog minderjarige Fransman Thomas Hornstein startte in 2013 zijn eenmans ambient blackmetalproject Sviatibor. We zijn nog geen twee jaar verder en het ventje heeft al vier singles, twee EP’s, een compilatiealbum en vier albums op zijn CV staan en dan is hij ook nog eens actief in het project Nervengeist én heeft hij zijn eigen platenlabel. Debuutplaat From Yav to Nav scoorde vorig jaar op deze site al hoge ogen en deze nieuwe plaat doet daar nu bepaald niet voor onder. In stijl met het betere Burzum-werk biedt Dans la Speldeur des Dieux vijf nummers waarin Hornstein de luisteraar wederom meeneemt op een hallucinerende reis.

De alleskunner heeft een stapje teruggedaan wat betreft agressiviteit en meer de voorkeur gegeven aan het neerzetten van een goede sfeer. De nummers zijn daardoor veel langer en dat komt de totale beleving van de muziek ten goede. Hornstein neemt uitgebreid de tijd om een track op te bouwen en weer af te sluiten waardoor alles wat blackmetal zo aantrekkelijk maakt voorbij komt. Een heerlijk duister sfeertje, bruut geweld, melodie en dromerige stukken wisselen elkaar volkomen natuurlijk af. Dans la Splendeur des Dieux is hoorbaar een album van iemand die heel goed weet wat hij wil en dat ook vorm weet te geven.

Wonderkind Hornstein maakt muziek voor de liefhebber. De productie van het album is verre van perfect: de plaat lijkt wel opgenomen in een glasbak. Maar een geoefend zwartgeblakerd oor prikt daar met gemak doorheen en luistert vervolgens vol overgave naar de hersenspinsels van een jong genie. Beeldt het u even in: op 17-jarige leeftijd heeft Thomas Hornstein al vier albums in anderhalf jaar tijd gemaakt zonder daarbij ook maar enigszins aan kwaliteit in te leveren. Zet het weg tegen de traagheid van – pak ‘m beet – Metallica en het resultaat is nóg verbluffender.

Tracklisting:
Sviatibor - Dans la Splendeur des Dieux 200x200

  1. Dans la Splendeur des Dieux
  2. Perdu à Travers les Branches de Temps
  3. Aux Rivages de la Terre
  4. La Lumière Ancestrale
  5. L’étoile

Line-up:

  • Thomas Hornstein – Alles

Links: