Civil War – Gods And Generals

Civil War – Gods And Generals
Napalm Records, 2015

Onze metalen spiderman, Martijn Korremans, was erg te spreken over het eerste album van Civil War. De voormalig Sabaton leden brengen nu hun tweede album, Gods And Generals getiteld.

Net als op het eerste album, gaan ook op Gods And Generals de liederen over oorlogen, alleen deze keer niet alleen over de Amerikaanse Burgeroorlog. In The Mad Piper en Braveheart laat de band een glimp van het Schotse oorlogsverleden weerklinken. De mix van powermetal en klassieke heavymetal die op The Killer Angels ten gehore werd gebracht, is ook op Gods And Generals te horen. De Zweden brengen bijna een uur lang hoogtepunten uit verschillende genres binnen de metal en doen dat wederom op precies de goede manier.

Als je, net als collega Korremans, erg te spreken was over het eerste album van Civil War, gaat Gods And Generals je ook goed bevallen. Het is echter nog maar de vraag hoe de toekomst van deze Zweden er uit ziet. Niet alleen is het thema (burger-)oorlog wel een keertje klaar, ook intern zijn er obstakels te overwinnen. Gitarist Oskar Montelius, heeft laten weten dat hij het plezier in het spelen kwijt is en daarom uit de band is gestapt. Ook bassist Stefan “Pizza” Erikson maakt geen deel meer uit van de band. Maar goed, dat zijn zorgen voor later, voor nu kun je nog genieten van Gods And Generals.

Tracklisting:
 Civil War - Gods And Generals

  1. War Of The World
  2. Bay Of Pigs
  3. Braveheart
  4. The Mad Piper
  5. USS Monitor
  6. Tears From The North
  7. Admiral Over The Oceans
  8. Back To Iwo Jima
  9. Schindler’s Ark
  10. Gods And Generals
  11. Knight Of Dalecralia (Bonus)
  12. Colours Of My Shield (Bonus)

Line-up:

  • Nils Patrik Johansson – Zang
  • Petrus Granar – Gitaar
  • Oskar Montelius – Gitaar
  • Stefan “Pizza” Eriksson – Bas
  • Daniel Myhr – Toetsen
  • Daniel Mullback – Drums

Links: