Killing Gandhi – Cinematic Parallels

Killing Gandhi – Cinematic Parallels
Crime Records, 2015

Geen idee wat vier Kopenhagers tegen Mahatma Gandhi hebben maar hij moet dood, mensen! Dat is echter in 1948 al gerealiseerd en dus kunnen de leden van Killing Gandhi zich gewoon toeleggen op het maken van melodieuze deathmetal. Goede melodieuze deathmetal, want met de debuutplaat die net zo plotseling uit de lucht komt vallen als de kogels die destijds Gandhi’s borst doorboorden, is niets mis.

Origineel is Cinematic Parallels geen moment maar dat geeft helemaal niets. Bruller Thorbjørn ‘ThunderBear’ Jensen heeft een lekkere strot, de muzikanten doen hun werk goed en dankzij de kraakheldere productie luistert het allemaal lekker weg. Hier kunnen we kort over zijn: dit is gewoon goed. Drummer Rasmus Schmidt is trouwens het bekendste lid van dit orkestje: hij trommelt sinds kort ook bij Illdisposed, al was hij nog niet te horen op het laatste wapenfeit van de band.

Als ik Rasmus Schmidt was zou ik me vooral concentreren op Killing Ghandi, want dat klinkt een stuk frisser en relevanter dan Illdisposed. Echte uitschieters staan er niet op de plaat maar de korte nummers zijn lekker krachtig en de band weet goed te variëren. Het maakt Cinematic Parallels gewoon tot een lekker album van een prima band. Niet iets om heel opgewonden over te doen maar te goed om zomaar aan voorbij te gaan.

Tracklisting:
Killing Gandhi - Cinematic Parallels 200x200

  1. Trailer #1
  2. The Cannibal Course
  3. What Lies Beneath
  4. Drugs for a Mindfuck
  5. Trailer #2
  6. The Light Will Shine Forever
  7. Only the Strong Will Survice
  8. Trailer #3
  9. Leader of Lovers
  10. Trailer #4
  11. 0100101101000111
  12. The Rise and Fall of a Superhero
  13. Illusion of Death
  14. Trailer #5
  15. D-Minor Took My Life
  16. The Next Level

Line-up:

  • Thorbjørn ‘ThunderBear’ Jensen – Vocalen
  • Vox Martin Arendal – Gitaar, keyboard
  • Kasper Gram – Bas
  • Rasmus Schmidt – Drum

Links: