Hellebaard – Duisternis

Hellebaard – Duisternis
Christhunt Productions – 2007

Voor mij is het toch altijd weer even wennen, metal in het Nederlands. Niet dat ik er iets tegen heb, maar ik luister (bijna) geen Nederlandstalige muziek. Frans Bauer en consorten behoren nou eenmaal niet tot mijn favorieten. Gelukkig is Hellebaard een band waar ik wel erg goed naar kan luisteren, en ik ben dan ook benieuwd wat mij te wachten staat als ik hun derde full-lenght album Duisternis in mijn cd-speler stop.

Met het openingsnummer Runenmacht (Godenschemering I) weten de heren van Hellebaard meteen een intense, duistere sfeer te creëren die ze de rest van het album goed vasthouden. Fijne mid-tempo nummers als De Laatste Strijd (Godenschemering II) en Offerfeest worden goed afgewisseld met up-tempo nummers als Duisternis en Bloedraad.

Elk nummer zit goed in elkaar met strakke riffs en mooie overgangen, wat Duisternis tot een zeer sterke cd maakt. Een mooie mix tussen Strijdkracht en Valkyrenvlucht met een behoorlijke dosis muzikale groei. Zonder twijfel is deze cd het beste werk van Hellebaard tot nu toe. Een absolute aanrader voor de fans van (Nederlandstalige) pagan black metal!

hellebaard medium

Tracklist:

  1. Runenmacht (Godenschemering I)
  2. De Laatste Strijk (Godenschemering II)
  3. Duisternis
  4. Offerfeest
  5. Vorst Der Nacht
  6. Bloedraad
  7. Dominus Vobiscum
  8. Galg En Rad

Line-up:

  • Zarlack – vocals, bass and drums
  • Volmorth – Guitars and keyboard

Links: